System kontrolowanej atmosfery ozonowej KAO-05/12

System jest projektowany indywidualnie pod proces technologiczny przechowywania lub chłodzenia w komorze, produkt przechowywany/chłodzony oraz czas przechowywania/chłodzenia. Zmiany wprowadzamy w konstrukcji urządzenia oraz systemu sterowania. Produkcja systemów “szytych na miarę” pozwala zaprojektować urządzenia do możliwości finansowych i technicznych inwestora.

 

System Kontrolowanej Atmosfery Ozonowej (KAO) KAO-05/12 to system przechowywania i chłodzenia w atmosferze ozonowej, jest w całości zautomatyzowany. System montuje się we wnętrzu komory podwieszając do sufitu lub montując na ścianie. System pracuje w obiegu zamkniętym na powietrzu znajdującym się w komorze. Zabezpieczenie produktu przed chorobami przechowalniczymi i neutralizacja etylenu odbywa się od momentu włączenia systemu aż do zakończenia procesu. Dzięki dezynfekcji produktów ozonem likwidujemy możliwość późniejszego psucia się towaru.

System jest samodzielnie działającą jednostką niezależną od systemu chłodzenia.

Długą żywotność systemu gwarantuje konstrukcja ze stali kwasoodpornej oraz generatory naszej produkcji. System integrowany jest z istniejącymi komorami chłodniczymi i przechowalniczymi.

 

Posiadacze systemów Ozon Food mają prawo posługiwać się znakiem programu “Bezpieczna Żywność”.

Zapytaj o produkt

 

– Konstrukcja ze stali kwasoodpornej

– Zintegrowany i wbudowany generator ozonu produkcji  Ozon Food

– Zautomatyzowany proces wytwarzania ozonu

– Zdalny monitoring, raportowanie i zarządzanie w technologii GPRS i Ethernet **

– Monitoring bezpieczeństwa w otoczeniu systemu **

– Destruktor ozonu **

– Sterowanie przy współpracy czujników ozonu

– Intuicyjny panel centrali sterowania

– Panele słoneczne i/lub turbina wiatrowa – alternatywne źródło zasilania

– Internetowa Platforma Wsparcia Technicznego (IPWT) w celu usuwania

ewentualnych problemów

– System bezpieczeństwa użytkownika

– Możliwość pełnej konfiguracji panelu sterowania

– Opcja zapisu danych, raportowania i połączenia z sieciami informatycznymi w

standardzie

– Diagnostyka on-line, powiadomienia na tablet lub smartfon**

– Obsługa wyłącznie przy pomocy tabletu lub smartfona**

 

**Opcjonalnie lub w zależności od wymogów

 

Dokładna specyfikacja dostępna w przygotowywanych ofertach

Zastosowanie: przechowywanie i dezynfekcja produktów w komorach chłodniczych lub przechowalniczych

Efekty stosowania:    neutralizacja etylenu

usuwanie z produktu bakterii, pleśni, grzybów, wirusów, drożdży, środków chemicznych itp.

zahamowanie dojrzewania

polepszenie smaku, zapachu, koloru

kontrola mikrobiologiczna

zmniejszenie strat w produkcie – bezpośredni zysk

zabezpieczenie produktu przed chorobami przechowalniczymi

Produkty: owoce i warzywa, mięso, drób, ryby i owoce morza.

Zasilanie: 230V

Wydajność: projektowana indywidualnie.

Gwarancja: dożywotnia na system

Pliki do pobrania:

  1. Katalog KAO-05/12