KAO-TIR-mini

System transportu w kontrolowanej atmosferze ozonowej KAO-TIR-20/12 (system ozonowania do naczep i busów)

System jest projektowany indywidualnie pod wymagania klienta jednak proces technologiczny transportu, produkt i czas transportu. Zmiany wprowadzamy w konstrukcji urządzenia oraz systemie sterowania. Produkcja systemów “szytych na miarę” pozwala zaprojektować urządzenia do możliwości finansowych i technicznych inwestora.

 

System Transportu w Atmosferze Ozonowej TIR-KAO-20/12, jest w całości zautomatyzowany. System montuje się na suficie naczepy. Filtry powietrza mogą być zamontowane na tylnej ściance urządzenia w zależności od przewożonego produktu. Wysokość i szerokość dostosowywana indywidualnie.

Długą żywotność systemu gwarantuje konstrukcja ze stali kwasoodpornej oraz generatory naszej produkcji. System integrowany jest z istniejącymi naczepami chłodniami lub konstruowany przy współpracy z producentem naczep.

 

Posiadacze systemów Ozon Food mają prawo posługiwać się znakiem programu “Bezpieczna Żywność”.

Zapytaj o produkt

– Konstrukcja ze stali kwasoodpornej

– Zintegrowany i wbudowany generator ozonu produkcji  Ozon Food

– Filtry powietrza

– Zautomatyzowany proces wytwarzania ozonu

– Zdalny monitoring, raportowanie, zapis danych, diagnostyka w technologii GPRS **

– Zabezpieczenie przestrzeni ładunkowej przed wejściem przy niebezpiecznym stężeniu**

– System montowany we wnętrzu przestrzeni ładunkowej

– System prognozowanego wyładunku

– Sterowanie dawką ozonu przy pomocy czujników ozonu

– Intuicyjny panel sterowania montowany pod agregatem lub w kabinie

odporny na uszkodzenia mechaniczne i warunki atmosferyczne

– Sterowania przy pomocy tableta lub smartfona **

– System zasilania awaryjnego **

– Internetowa Platforma Wsparcia Technicznego (IPWT) w celu usuwania

ewentualnych problemów lub pomoc w konfiguracji systemu

 

**Opcjonalnie lub w zależności od wymogów

Dokładna specyfikacja dostępna w przygotowywanych ofertach

Zastosowanie: transport produktów w atmosferze ozonowej wraz z dezynfekcją

Efekty stosowania:    neutralizacja etylenu podczas transportu

usuwanie z produktu bakterii, pleśni, grzybów, wirusów, drożdży, środków chemicznych itp.

zahamowanie dojrzewania w trakcie transportu

polepszenie smaku, zapachu, koloru

kontrola mikrobiologiczna

zmiejszenie strat w produkcie podczas transportu – bezpośredni zysk

zabezpieczenie produktu przed chorobami podczas transportu (brak oznak szarej pleśni)

Produkty: owoce i warzywa, mięso, drób, ryby i owoce morza.

Zasilanie: 12V + własne podtrzymanie napięcia.

Wydajność: projektowana indywidualnie.

Gwarancja: dożywotnia na system

Pliki do pobrania:

  1. Katalog KAO-TIR-20/12