System atmosfery ozonowej KAO-05/1: niewidzialna technologia, odczuwalne korzyści
Pieniądze nie śmierdzą. Żywność w ozonie też nie.
Owoce przechowywane w atmosferze ozonowej zachowują świeżość o całe tygodnie dłużej niż w zwykłych warunkach.
Dlaczego więc robić coś zwykłego, i wyrzucać tony zepsutego towaru? Lepiej jest zaoferować odbiorcom niezwykłe korzyści, i cieszyć się nowymi zamówieniami.
KAO-05/1, jedno z wielu naszych urządzeń, może w tym pomóc.
Krioterapia dla żywności
KAO-05/1 to sprawdzony system ozonowania żywności do stosowania w komorach chłodniczych lub przechowalniczych. Jego podwójną rolą jest dezynfekcja i wydłużenie świeżości produktów.
Od owoców z sadu po owoce morza
To przetestowane rozwiązanie — i to przetestowane ze świetnymi wynikami. KAO-05/1 unicestwia mikroorganizmy, które nie potrafią oddychać ozonem, w niczym nie szkodząc samym owocom. Żadna inna technologia nie oferuje takiego połączenia korzyści.
Ozonowanie sprawdza się w bardzo szerokiej gamie produkcji: owocach, warzywach, mięsie, drobiu, rybach czy owocach morza.
Walka z etylenem i chorobami
Ozonowanie żywności przeciwdziała wydzielaniu się etylenu, który przyśpiesza psucie się produktów. KAO-05/1 to:
• lepszy zapach, smak i wygląd produktów
• zahamowanie dojrzewania owoców i warzyw
• neutralizacja drobnoustrojów szkodzących produktom
(bakterie, pleśń, grzyby, wirusy, drożdże…)
• większa kontrola mikrobiologiczna
• brak środków chemicznych
System KAO-05/1 posiada dożywtnią gwarancję na cały system.
Powody, by wybrać Ozon Food:
• trwałe materiały i długa żywotność urządzeń
• instalacje projektowane na miarę
• integracja z systemami klienta
• gwarancja jakości
• w pełni polski projekt, produkcja i serwis
(bez zależności od dostawców z zagranicy)
• łatwa rozbudowa i modyfikacje
• doświadczony i stały zespół
• szkolenie z obsługi
Instalacja systemu Ozon Food daje Ci prawo posługiwać się znakiem „Bezpieczna Żywność”
Zapytaj o ten produkt » Kontakt
– Konstrukcja ze stali kwasoodpornej
– Zintegrowany i wbudowany generator ozonu produkcji Ozon Food
– Zautomatyzowany proces wytwarzania ozonu
– Zdalny monitoring, raportowanie i zarządzanie w technologii GPRS i Ethernet **
– Monitoring bezpieczeństwa w otoczeniu systemu **
– Destruktor ozonu **
– Sterowanie przy współpracy czujników ozonu
– Intuicyjny panel centrali sterowania
– Panele słoneczne i/lub turbina wiatrowa – alternatywne źródło zasilania
– Internetowa Platforma Wsparcia Technicznego (IPWT) w celu usuwania
ewentualnych problemów
– System bezpieczeństwa użytkownika
– Możliwość pełnej konfiguracji panelu sterowania
– Opcja zapisu danych, raportowania i połączenia z sieciami informatycznymi w
standardzie
– Diagnostyka on-line, powiadomienia na tablet lub smartfon**
– Obsługa wyłącznie przy pomocy tabletu lub smartfona**
**Opcjonalnie lub w zależności od wymogów
Dokładna specyfikacja dostępna w przygotowywanych ofertach
Zastosowanie: przechowywanie i dezynfekcja produktów w komorach chłodniczych lub przechowalniczych
Efekty stosowania: neutralizacja etylenu
usuwanie z produktu bakterii, pleśni, grzybów, wirusów, drożdży, środków chemicznych itp.
zahamowanie dojrzewania
polepszenie smaku, zapachu, koloru
kontrola mikrobiologiczna
zmniejszenie strat w produkcie – bezpośredni zysk
zabezpieczenie produktu przed chorobami przechowalniczymi
Produkty: owoce i warzywa, mięso, drób, ryby i owoce morza.
Zasilanie: 230V
Wydajność: projektowana indywidualnie.
Gwarancja: dożywotnia na system
Pliki do pobrania:
- Katalog KAO-05/12