System atmosfery ozonowej KAO-05/1: niewidzialna technologia, odczuwalne korzyści

Pieniądze nie śmierdzą. Żywność w ozonie też nie.

Owoce przechowywane w atmosferze ozonowej zachowują świeżość o całe tygodnie dłużej niż w zwykłych warunkach.

Dlaczego więc robić coś zwykłego, i wyrzucać tony zepsutego towaru? Lepiej jest zaoferować odbiorcom niezwykłe korzyści, i cieszyć się nowymi zamówieniami.

KAO-05/1, jedno z wielu naszych urządzeń, może w tym pomóc.

Krioterapia dla żywności

KAO-05/1 to sprawdzony system ozonowania żywności do stosowania w komorach chłodniczych lub przechowalniczych. Jego podwójną rolą jest dezynfekcja i wydłużenie świeżości produktów.

Od owoców z sadu po owoce morza

To przetestowane rozwiązanie — i to przetestowane ze świetnymi wynikami. KAO-05/1 unicestwia mikroorganizmy, które nie potrafią oddychać ozonem, w niczym nie szkodząc samym owocom. Żadna inna technologia nie oferuje takiego połączenia korzyści.

Ozonowanie sprawdza się w bardzo szerokiej gamie produkcji: owocach, warzywach, mięsie, drobiu, rybach czy owocach morza.

Walka z etylenem i chorobami

Ozonowanie żywności przeciwdziała wydzielaniu się etylenu, który przyśpiesza psucie się produktów. KAO-05/1 to:
• lepszy zapach, smak i wygląd produktów
• zahamowanie dojrzewania owoców i warzyw
• neutralizacja drobnoustrojów szkodzących produktom
(bakterie, pleśń, grzyby, wirusy, drożdże…)
• większa kontrola mikrobiologiczna
• brak środków chemicznych

System KAO-05/1 posiada dożywtnią gwarancję na cały system.

Powody, by wybrać Ozon Food:

• trwałe materiały i długa żywotność urządzeń
• instalacje projektowane na miarę
• integracja z systemami klienta
• gwarancja jakości
• w pełni polski projekt, produkcja i serwis
(bez zależności od dostawców z zagranicy)
• łatwa rozbudowa i modyfikacje
• doświadczony i stały zespół
• szkolenie z obsługi

Instalacja systemu Ozon Food daje Ci prawo posługiwać się znakiem „Bezpieczna Żywność”

Zapytaj o ten produkt » Kontakt

Zapytaj o produkt

 

– Konstrukcja ze stali kwasoodpornej

– Zintegrowany i wbudowany generator ozonu produkcji  Ozon Food

– Zautomatyzowany proces wytwarzania ozonu

– Zdalny monitoring, raportowanie i zarządzanie w technologii GPRS i Ethernet **

– Monitoring bezpieczeństwa w otoczeniu systemu **

– Destruktor ozonu **

– Sterowanie przy współpracy czujników ozonu

– Intuicyjny panel centrali sterowania

– Panele słoneczne i/lub turbina wiatrowa – alternatywne źródło zasilania

– Internetowa Platforma Wsparcia Technicznego (IPWT) w celu usuwania

ewentualnych problemów

– System bezpieczeństwa użytkownika

– Możliwość pełnej konfiguracji panelu sterowania

– Opcja zapisu danych, raportowania i połączenia z sieciami informatycznymi w

standardzie

– Diagnostyka on-line, powiadomienia na tablet lub smartfon**

– Obsługa wyłącznie przy pomocy tabletu lub smartfona**

 

**Opcjonalnie lub w zależności od wymogów

 

Dokładna specyfikacja dostępna w przygotowywanych ofertach

Zastosowanie: przechowywanie i dezynfekcja produktów w komorach chłodniczych lub przechowalniczych

Efekty stosowania:    neutralizacja etylenu

usuwanie z produktu bakterii, pleśni, grzybów, wirusów, drożdży, środków chemicznych itp.

zahamowanie dojrzewania

polepszenie smaku, zapachu, koloru

kontrola mikrobiologiczna

zmniejszenie strat w produkcie – bezpośredni zysk

zabezpieczenie produktu przed chorobami przechowalniczymi

Produkty: owoce i warzywa, mięso, drób, ryby i owoce morza.

Zasilanie: 230V

Wydajność: projektowana indywidualnie.

Gwarancja: dożywotnia na system

Pliki do pobrania:

  1. Katalog KAO-05/12