Nowy sposób na polepszenie trwałości produktów,

dzięki zastosowaniu lodu ozonowego!

 

 

RYBYGwarancja jakości, pewne korzyści i zero ryzyka

Czy pragniesz zwiększyć bezpieczeństwo przechowywanych produktów tak, aby zachować ich smak, świeży wygląd a jednocześnie wpłynąć na przedłużenie ich trwałości?

Dla przedsiębiorców stworzyliśmy bezpieczne systemy wytwarzające lód ozonowy.

 

Czym jest lód ozonowy?

Lód ozonowy łuskany jest wytwarzany z wody ozonowanej. Stosuje się go w wielu procesach technologicznych: do mycia mięsa i ryb, dezynfekcji, aż po ich przechowywanie, co wpływa na całkowite wyeliminowanie bakterii.

Dlaczego lód ozonowy jest tak skuteczny?

Ozon jest 50 razy silniejszy i 3000 razy szybszy od chloru, a co najważniejsze, jest ekologiczny i bezpieczny zarówno dla środowiska jak i konsumentów. Dodatkowo, rozpada się w tlenie i nie wnika do produktów mimo, iż stanowi dla nich właściwą i skuteczną barierę ochronną.

W jakich branżach najczęściej wykorzystuje się lód ozonowy?

Z naszych systemów do produkcji lodu ozonowego korzysta najczęściej branża przetwórcza. Lód ozonowy spotkać można także na kutrach rybackich i w naczepach chłodni.

 

Dlaczego warto wybrać systemy ozonowania do produkcji lodu?

 

  • System ozonowania neutralizuje przykry zapach
  • Ozon jest bezpieczny dla produktów
  • Znacznie wydłuża ich trwałość
  • Lód ozonowy umożliwia transport i przechowywanie ozonu w formie wody ozonowanej
  • Topniejący lód ozonowy zamienia się w wodę ozonowaną, która dezynfekuje produkt
  • Woda ozonowana stosowana jest również do dezynfekcji i mycia powierzchni i urządzeń

 

Wspieramy działania i uzyskujemy efekty!

 

Kopiowanie, przetwarzanie i wykorzystywanie treści oraz zdjęć bez zgody Ozon Food jest ZABRONIONE !