Czy masz ten sam problem z właściwym przechowywaniem

i chłodzeniem produktów?

 

przechowalniaWiedz, że nie jesteś odosobniony, a i wielu Twoich konkurentów próbuje wybrnąć z niezręcznej sytuacji. Ale dlaczego innych to nie dotyczy?

Odpowiedź jest prosta, Ozon Food działa w specyficznej dziedzinie, by proponować solidne i sprawdzone rozwiązania. Zindywidualizowanie potrzeb klientów, wpływa na dobór odpowiednich urządzeń dostosowanych do danej chłodni lub przechowalni.

 

Dlaczego system ozonowania przedłuża trwałość produktów w chłodniach?

Ozon jest środkiem przeciwbakteryjnym, co wpływa na wydłużenie okresu przydatności do spożycia produktów przechowywanych w chłodniach i Kontrolowanej Atmosferze Ozonowej. Ozon działa nie tylko na produkty, ale może być wykorzystywany również do czyszczenia lub dezynfekcji innych powierzchni.

Co przemawia za jego skutecznością?

Ozon jest w 100% ekologiczny, a dzięki rozpadowi do tlenu, nie zalega w produktach spożywczych. Stosowany w chłodniach znacznie zmniejsza proces dojrzewania, dzięki neutralizacji etylenu, co skutkuje oczywistą minimalizacją strat. A w przypadku produktów mięsnych, ozon działa kontrolnie na środowisko mikrobiologiczne. Dodatkowo, niweluje wszelkie związki chorobotwórcze, ponieważ mikroorganizmy nie mają tendencji do uodporniania się na ozon.

 proces-2

Bezpieczne przechowywanie!

To suma wielu czynników wpływających na odporność produktów:

 

  • Przedłużenie trwałości i zahamowanie dojrzewania
  • Lepszy kolor, smak i zapach
  • Dezynfekcja produktów, powietrza i rozmaitych powierzchni wyposażenia chłodni i przechowalni
  • Minimalizacja wirusów i bakterii
  • Neutralizacja przykrego zapachu
  • Redukcja lub wyeliminowanie środków ochrony roślin

 

System ozonowania, to właściwa opieka na każdym etapie!

 

Kopiowanie, przetwarzanie i wykorzystywanie treści oraz zdjęć bez zgody Ozon Food jest ZABRONIONE !