Przechowalnictwo i chłodzenie w Kontrolowanej Atmosferze Ozonowej

 

 

Czy masz ten sam problem z właściwym przechowywaniem

i chłodzeniem produktów?

 

 

Wiedz, że nie jesteś odosobniony, a i wielu Twoich konkurentów próbuje wybrnąć z niezręcznej sytuacji. Ale dlaczego innych to nie dotyczy?

Odpowiedź jest prosta, Ozon Food działa w specyficznej dziedzinie, by proponować solidne i sprawdzone rozwiązania. Zindywidualizowanie potrzeb klientów, wpływa na dobór odpowiednich urządzeń dostosowanych do danej chłodni lub przechowalni.

 

 

Dlaczego system ozonowania przedłuża trwałość produktów w chłodniach?

Ozon jest środkiem przeciwbakteryjnym, co wpływa na wydłużenie okresu przydatności do spożycia produktów przechowywanych w chłodniach i Kontrolowanej Atmosferze Ozonowej. Ozon działa nie tylko na produkty, ale może być wykorzystywany również do czyszczenia lub dezynfekcji innych powierzchni.

 

Co przemawia za jego skutecznością?

Ozon jest w 100% ekologiczny, a dzięki rozpadowi do tlenu, nie zalega w produktach spożywczych. Stosowany w chłodniach znacznie zmniejsza proces dojrzewania, dzięki neutralizacji etylenu, co skutkuje oczywistą minimalizacją strat. A w przypadku produktów mięsnych, ozon działa kontrolnie na środowisko mikrobiologiczne. Dodatkowo, niweluje wszelkie związki chorobotwórcze, ponieważ mikroorganizmy nie mają tendencji do uodporniania się na ozon.

 

 

Bezpieczne przechowywanie!

To suma wielu czynników wpływających na odporność produktów:

  • Przedłużenie trwałości i zahamowanie dojrzewania
  • Lepszy kolor, smak i zapach
  • Dezynfekcja produktów, powietrza i rozmaitych powierzchni wyposażenia chłodni i przechowalni
  • Minimalizacja wirusów i bakterii
  • Neutralizacja przykrego zapachu
  • Redukcja lub wyeliminowanie środków ochrony roślin

 

System ozonowania, to właściwa opieka na każdym etapie!