Sprawdź w jaki sposób należy ozonować mięso!

 

Czy wiesz, że tylko właściwe zapewnienie bezpieczeństwa żywności gwarantuje sukces?

Na każdym etapie działań począwszy od uboju, aż do pakowania i transportu mięsa, należy zachować szczególne warunki higieniczne. Chorobotwórcze mikroorganizmy wpływają na trwałość i jakość produktów, a tym samym na zdrowie i bezpieczeństwo konsumentów. Zakłady przetwórstwa są szczególnie narażone na rozpowszechnianie się związków chorobowych, dlatego tak ważna jest stała i niezawodna ochrona dla produktów i wszelkich elementów wyposażenia.

 

 

System ozonowania zapewnia znaczne oszczędności!

Korzystając z naszego systemu ozonowania ponosisz jedynie koszty zakupu urządzenia przy minimalnych kosztach użytkowania wody i prądu, co generuje naprawdę spore oszczędności.

W jakiś sposób możesz skonfigurować system ozonowania w swoim zakładzie?

Nasz system możesz bez przeszkód podłączyć do każdej już istniejącej instalacji wodnej, elektrycznej czy linii technologicznej. Dodatkowo, woda ozonowana może być stosowana w postaci natrysku lub kaskady na mięso i wyroby mięsne a także do dezynfekcji pojemników, opakowań, rozmaitych urządzeń i linii technologicznych.

Ozon w postaci gazowej służy do przechowywania mięsa w Kontrolowanej Atmosferze Ozonowej (KOA) oraz w naczepach chłodni podczas transportu.

 

Jak ozon poprawia jakość mięsa?

Uwaga!

Wodę ozonowaną lub ozon w postaci gazowej można stosować we wszystkich procesach technologicznych. Począwszy od mycia całej tuszy, poprzez rozbiórkę i patroszenie aż do porcjowania, przechowywania i transportu!

Ozon jest o wiele silniejszy od chloru, lecz może być stosowany do bezpośredniego kontaktu z żywnością ze względu na warunki utleniające.

  • System ozonowania gwarantuje bezpieczeństwo produktu dzięki dezynfekcji i znacznemu przedłużeniu jego trwałości
  • Wpływa na polepszenie smaku, koloru i zapachu
  • Jest w pełni ekologiczny, nie pozostawia żadnych śladów gdyż rozpada się w tlenie
  • Minimalizuje wirusy i bakterie
  • Neutralizuje przykry zapach

System ozonowania to szansa na ciągły rozwój

 

Kopiowanie, przetwarzanie i wykorzystywanie treści oraz zdjęć bez zgody Ozon Food jest ZABRONIONE !