Skuteczne ozonowanie ryb i owoców morza!

 

 

RYBYSystemy dostosowane do bieżącej sytuacji rynkowej!

 

Jeżeli pragniesz zapanować nad chaosem produkcyjnym i uzyskać doskonałe efekty, skorzystaj z innowacyjnych urządzeń, które pomogą Ci osiągnąć najlepsze wyniki w branży. To już nie tylko oszczędności, ale przede wszystkim bezpieczeństwo produktów i kontrola nad smakiem, zapachem i wyglądem filetów, całych ryb i wszelkiego rodzaju owoców morza!

Na czym polega ozonowanie produktów rybnych?

 

System ozonowania można z powodzeniem stosować do mycia ryb i owoców morza (jako oprysk wodą ozonowaną), także tych filetowanych (natrysk po procesach technologicznych). Wytworzona w ten sposób woda ozonowana o odpowiednim stężeniu niweluje nieczystości, zarazki, dezynfekuje produkty, zapewniając im świeżość i przedłużenie trwałości.

Woda ozonowana jest stosowana do wytworzenia lodu ozonowego, który po rozpuszczeniu na powrót zamienia się w wodę ozonowaną, którą możemy stosować do wyżej wymienionych działań.

 

Czy wodę ozonowaną można stosować do mycia urządzeń?

Woda ozonowana dezynfekuje również linie technologiczne, wyposażenie oraz rozmaite powierzchnie i urządzenia, zapewniając im sterylną czystość. Minimalizuje koszty związane z używaniem ciepłej wody i innych mało wydajnych środków chemicznych.

Czy ozonowanie ryb jest bezpieczne?

 

Ozon nie wpływa negatywnie na jakość produktów!

Jest 50 razy silniejszy i 3000 razy szybszy od chloru, a co najważniejsze, jest ekologiczny i bezpieczny zarówno dla środowiska jak i konsumentów. Dodatkowo, rozpada się w tlenie i nie wnika do produktów mimo, iż stanowi dla nich właściwą i skuteczną barierę ochronną.

 

Dlaczego ozonowanie ryb i owoców morza jest tak skuteczne?

 

  • Ozon poprawia jakość produktów: smak, kolor, zapach
  • Jest ekologiczny i bezpieczny dla produktów i konsumentów
  • Dezynfekuje również urządzenia i linie technologiczne
  • Niweluje zarazki, związki chorobotwórcze, biofilm i wiele innych
  • Jest znacznie silniejszy i szybszy od chloru
  • System ozonowania korzysta tylko z zimnej wody
  • Generuje zyski i obniża koszty związane z użyciem ciepłej wody, energii i środków chemicznych
  • Zmniejsza postoje związane z dezynfekcją urządzeń
  • System ozonowania gwarantuje bezpieczeństwo produktu dzięki dezynfekcji i znacznemu przedłużeniu jego trwałości

 

 

Ozonowanie gwarantuje spore oszczędności!

Komfort użytkowania i utrwalenie wizerunku branży!

 

 

Kopiowanie, przetwarzanie i wykorzystywanie treści oraz zdjęć bez zgody Ozon Food jest ZABRONIONE !