Jaja

Ostrożnie jak z jajkiem: zaawansowane systemy ozonowania jaj

Jajka należą do najdelikatniejszych produktów spożywczych. Zasługują na najbardziej zaawansowaną ochronę — czyli ozon.

Nie ma bardziej przyjaznego naturze i żywności sposobu na ochronę jaj przed drobnoustrojami — bakterie nie mogą żyć w atmosferze ozonu, ale sam ozon (jako gaz, woda bądź lód) nie wnika ani nie pozostaje na produktach.

Nie musi to być ogromna produkcja. Ozon w postaci gazowej świetnie sprawdzi się również na mniejszych fermach. System ozonowania wodnego będzie zaś idealny na przenośnikach i liniach sortowniczych.

Każde zlecenie realizujemy indywidualnie. System Ozon Food możesz szybko zintegrować z posiadaną instalacją wodną, elektryczną, i płynnie dopasować do linii technologicznej.

Nasz system możesz podłączyć do każdej już istniejącej instalacji wodnej, elektrycznej czy linii technologicznej. Ozonowana woda dezynfekuje nie tylko jajka, ale i samą linię, co jeszcze bardziej zwiększa sterylność procesu.

Doskonały do żywności, idealny do jaj

Konsumenci szukają produktów o wyjątkowej czystości. Im bardziej ekologicznych, tym lepiej. Teraz można opowiedzieć im nie tylko o ‘szczęśliwych’ kurach, ale i wyjątkowo czystej obróbce. Ozonowanie jaj to:

• dłuższa świeżość produktów (mniejsze straty)
• ograniczenie użycie chemii
• ogromne oszczędności na wodzie
• brak nieekologicznych ścieków (dzięki ograniczeniu chemicznej dezynfekcji)

Zapytaj o ozonowanie w produkcji jaj »Kontakt