Pełna higiena na pełnym morzu: ozonowanie ryb podczas połowu
Na morzu wszystko musi działać idealnie. Dlatego dobrze jest wyposażyć kuter w ozon.
To proste i innowacyjne zarazem — lód z ozonem nie tylko chłodzi ładunek, ale też zabija bakterie. Po stopieniu zmienia się on w naozonowaną wodę, która zachowuje właściwości bakteriobójcze. Taką wodą można myć ryby, jednocześnie je dezynfekując.
Ozon dla zawodowców
Ozonowanie produktów spożywczych to technologia bardzo wydajna finansowo i w pełni ekologiczna. Ozon rozpada się do tlenu lub zwykłej wody (zależnie od tego, jaką postać zastosujemy), nie generujesz więc żadnych ścieków ani odpadów.
Każdy klient pyta „a ta ryba to świeża?” Teraz możesz odpowiedzieć z dumą
Ozonowanie to więcej niż świeżość. Zwykła woda tylko zmywa część zarazków, zwykły lód chłodzi, ale nic poza tym. Możliwość ozonu są nieporównywalnie szersze.
Drobnoustroje giną w atmosferze O3, ale on sam nie szkodzi ani produktowi, ani nam, rozpadając się do zwykłego tlenu. Można stosować go w każdej sytuacji. To nie jest toksyczna chemia. W ozonowym lodzie złowione ryby będą leżeć dłużej, zachowując tę samą świeżość i atrakcyjny wygląd.
Czasem mówimy, że ozon to Lód i Woda 2.0.
Milowy krok w stosunku do zwykłego mycia bądź chłodzenia
Gdy cała załoga ciężko pracuje na jak najlepszy wynik, nie może być mowy, że cały wysiłek pójdzie na marne, bo część ryb się zepsuła.
Zapytaj o ozonowanie dla rybołówstwa »Kontakt