Mięso

Ozon, czyli dezynfekcja mięsa bez chemii. Wkrótce klienci będą pytali tylko o mięso ozonowane:

Ozon to idealny środek do ochrony mięsa przed szkodliwymi drobnoustrojami. Likwiduje organizmy chorobotwórcze, nie wpływająca na samo mięso. Wręcz przeciwnie, pomaga dłużej zachować idealny smak, wygląd i zapach.

Ozon (przynosi korzyści) na każdym kroku

System ozonowania w produkcji mięsa może być wykorzystywany niemal na każdym etapie działań. Natrysk lub kaskada wody ozonowanej dezynfekuje mięso oraz samą linię przy okazji. Może też służyć do czyszczenia pojemników, opakowań i urządzeń. Ozon w postaci wodnej lub gazowej można też stosować przy myciu tuszy, jej rozbiórce, aż do porcjowania, magazynowania i przewozu do klienta.

Przechowywanie i transport odbywa się w Kontrolowanej Atmosferze Ozonowej (KOA). Dzięki temu drobnoustroje i inne zanieczyszczenia nie mają dostępu do produktu.

Każdy szczegół systemu ozonowania mięsa w Twoim zakładzie zaprojektujemy my — twórcy najnowocześniejszych technologii ozonowych w Europie. Przeprowadzimy też fachowy montaż i przeszkolimy z obsługi systemu.

W Ozon Food rozmawiasz wyłącznie z fachowcami. Możesz na nas liczyć.

Ozon jest brutalny wobec bakterii i łagodny dla żywności

Ozon jest aż pięćdziesiąt razy mocniejszy od chloru, a mimo to bez problemu może kontaktować się z żywnością, nie wnika w nią i rozkłada się na zwykły tlen (O3 zmienia się w O2).

Dla przedsiębiorcy troszczącego się o swój produkt i o firmę daje to zupełnie nowe możliwości. Ozonowanie mięsa to:

• pełna ochrona przed związkami chorobotwórczymi
• zabezpieczenie każdego etapu produkcji (ubój, pakowanie, transport)
• dezynfekcja linii technologicznej na równi z samym produktem
• brak szkodliwych odpadów (zostaje czysty tlen lub woda)
• zmniejszone wydatki na chemię do dezynfekcji
• mniej przestojów (dezynfekcja ozonem odbywa się na bieżąco)
• ogromne oszczędności na wodzie (ozonowanie wymaga tylko zimnej)
• mniejsze zużycie energii elektrycznej (dzięki optymalizacji systemu)
• bardziej ekologiczny produkt i cała firma (argument biznesowy)
• mniejsze straty produktów (przeciwdziałanie psuciu się mięsa)
• neutralizacja przykrego zapachu
• łatwa integracja z technologią firmy
• wygodna kontrola i monitoring wszystkich procesów, również zdalnie (OzonSoft»)

To wyjątkowe cechy, które można łatwo przekuć na korzyści dla całej firmy.

Ozonowanie mięsa to przyszłość tego rynku. Klienci oczekują produktu świeżego, zdrowego i ekologicznego. Dotychczas tę świeżość mogła zapewnić tylko chemia. Teraz masz już Ozon Food.

Zapraszamy do współpracy!

Zapytaj o ozonowanie mięsa »Kontakt