Ryby i owoce morza

Ocean jakości: ozonowanie ryb i owoców morza

Ryba psuje się od głowy — ale nie wtedy, gdy zastosuje się skuteczny system ozonowania.

Skuteczny system ozonowania ryb i owoców morza, czyli nie kupiony ‘w pudełku’ przez internet, tylko zaprojektowany przez inżyniera, potrafi oszczędzać czas i pieniądze.

Taki inżynier to projektant, monter i praktyk, który zna Twój zakład i zamontował już dziesiątki tego typu instalacji działających w całej Polsce.

Ozon Food to taki właśnie wykonawca. Od pierwszej rozmowy po montaż i serwis, wszystkim zajmujemy się w ramach jednego, sprawdzającego się już kilkanaście lat zespołu.

Prosto z wody, prosto do ozonu — tak chronimy świeżość i smak

Ozonowaniu można poddawać najróżniejsze morskie produkty: filety, całe ryby, produkty przetworzone i każdy rodzaj frutti di mare, od krewetek po ośmiornice.

Ozon może być stosowany na każdym etapie produkcji, od mycia po obróbkę (filetowanie itp.). Woda z odpowiednim stężeniem ozonu neutralizuje wszelkie zarazki, zapewniając dokładną dezynfekcję bez typowych środków chemicznych.

Pełne zdrowie, pełne bezpieczeństwo, pełen smak

Ryby, krewetki czy ostrygi to produkty, które wymagają bardzo dokładnej ochrony przed drobnoustrojami. Ozonowanie jest tu szczególnie korzystne, gdyż sam ozon jest w pełni ekologiczny, rozpada się na tlen, i podczas całego procesu nie wynika do produktów. To po prostu szczególny rodzaj wody (w przypadku wody ozonowanej), która niszczy drobnoustroje, poza tym nie czyniąc produktom ani środowisku żadnej szkody. Potem zaś — zostaje z niej zwykła woda albo O2 w przypadku ozonu w postaci gazowej).

Oszczędności i jakość bez kompromisów

Ozonowanie pozwala otrzymać trudny do uzyskania zestaw korzyści. Twój zakład staje się bardziej sterylny, a produkty trwalsze — a koszty dezynfekcji i straty na produkcji spadają. Dzięki ozonowi ryby czy owoce morza są odporniejsze na transport, magazynowanie czy obróbkę, a drobnoustroje nie mają żadnych czas. Finalnie zaś, Twój zakład ma mniejsze wydatki na chemię, mniej niezdrowych ścieków i lepsze ceny na swoje produkty.

Ozonowanie ryb i owoców morza z Ozon Food to:

• lepszy smak, kolor, zapach
• przewaga ekologiczna (argument dla kontrahentów i konsumentów)
• dezynfekcja produktu i linii jedną instalacją (jedna inwestycja, dwa efekty)
• biologiczna eliminacja zarazków, biofilmu i innych związków chorobotwórczych
• oszczędności na wodzie (ozonowanie wymaga tylko zimnej)
• redukcja wydatków na chemię (za dezynfekcję odpowiada teraz ozon)
• redukcja wydatków na energię elektryczną
• krótsze postoje na linii (szybsza dezynfekcja)

Ozon to dobry biznes. Dodatkowa cząsteczka tlenu, która może przynieść same korzyści każdej firmie spożywczej

Zapytaj o ozonowanie ryb i owoców morza »Kontakt